The United Muslim Students Organization (UMSO) is one of the religious organization and is the only one Muslim organization in the University of the Immaculate Conception, Davao City, Philippines. It was establish as a group of Muslim students since the year of 1997, with the primary objective of uniting Muslim students through Islamic belief and principles.

Thursday, September 3, 2009

Question and Answer about Islam

Assalamu Alaikum Wa rahmatullahi Wa barakatuh

UMSO will share Islamic information in a Question and Answer form, originally the questions were taken from the IslamiC City Quiz.

1. What is the Quran?
Answer: The word of Allah (s.w.t.)

2. What does Islam mean ?
Answer: Islam means to obey Allah (s.w.t.) and follow His commands

3. What is the language of the Quran?
Answer: Arabic

4. How long did it take to complete the revelation of the Quran?
Answer: 23 years

5. People who disobey Allah (s.w.t.) will be terribly punished by sending them to ..…
Answer: Hell

6. The house of Allah (s.w.t.) in Makkah is called ..…
Answer: Kaaba

7. What is the name of the book sent down to Prophet Muhammad (s.a.w.)?
Answer: Al-Quran

8. Pillars of Islam are also called ...…
Answer: Arkanal Islam

9. What is the first duty of a Muslim?
Answer: Shahadah

10. One of the pillars of Islam is to share our wealth with the poor. What is this pillar called?
Answer: Zakat

11. What do you say when you sneeze?
Answer: Alhamdulillah

12. When is Fajr salat performed?
Answer: Dawn until sunrise

13. What do we call the meal taken before dawn in Ramadan?
Answer: Suhur

14. In the month of Ramadan, there is a night which is better than a 1,000 months. It is ...…
Answer: Lailatul-Qadr

15. The festival that comes during Hajj is .…
Answer: Eid'l Adha

16. What is Salat?
Answer: Praying

17. Fajr, Zuhr, Asr, Maghrib and Isha are all ...... salat.
Answer: Fard

18. What is the purpose of Salat?
Answer: To remember Allah (s.w.t.)

19. A prophet is called .......... in Arabic.
Answer: Nabi

20. When was Prophet Muhammad (s.a.w.) born?
Answer: 571 C.E.

21. For how many years did Prophet Muhammad (s.a.w.) preach?
Answer: 23 years is right.

22. In which year did Prophet Muhammad (s.a.w.) become the prophet of Allah (s.w.t.)?
Answer: 610 C.E.

23. When is Witr salat offered?
Answer: After Isha

___000___
Hope above are helpful for you...
SHUKRAN
Question and Answer about Islam
Reviewed by munisa
Rating: 5
Description: Keep it up!

Thursday, August 27, 2009

Arabic Alphabets


Please watch the video and learn how to read the Arabic Alphabets:

Arabic Alphabets
Reviewed by munisa
Rating: 5
Description: Keep it up!

Wednesday, August 26, 2009

Adhān



Adhan is the Islamic call to prayer recited by the muezzin (chosen person at the mosque to lead the adhan)

Adhan consists of eight repeated lines and seven standard elements; Arabic transliteration and English translation are the following:


[1]Allahu Akbar
Allah is Great
(repeated 4x)
[2]Ashhadu an la ilaha illa Allah
I bear witness that there is no god except the One God (Allah).
(repeated 2x)

[3]Ashadu anna Muhammadan Rasool Allah
I bear witness that Muhammad is the messenger of Allah.
(repeated 2x)

[4]Hayya 'ala-s-Salah
Hurry to the prayer (Rise up for prayer)
(repeated 2x)

[5]Hayya 'ala-l-Falah
Hurry to success (Rise up for Salvation)
(repeated 2x)

As-salatu Khayrun Minan-nawm
Prayer is better than sleep
(repeated 2x)
*For the pre-dawn (fajr) prayer and inserted after the fifth part above.

[6]Allahu Akbar
Allah is Great
(repeated 2x)

[7]La ilaha illa Allah
There is no god except the One God (Allah)

---OOO---
Shukran


Adhān
Reviewed by munisa
Rating: 5
Description: Keep it up!